Eindhoven

St Joris
Op de begraafplaats zijn een aantal bijzondere grafmonumenten te zien waaronder een marmeren beeldje van een meisje (Louise de Block 1874 – 1878), liggend op een rustbank. Het beeld staat op de graftombe en is geplaatst in een glazen kistje. Ook het graf van Herman op de step is opvallend (Hermanus F.J. Mandigers (1931-1936)
>> bekijk bericht & galerij

Catharina Kerkhof
De Begraafplaats van de Sint-Catharinakerk, ook Catharinakerkhof genoemd, is een rooms-katholieke begraafplaats aan de Zwembadweg in Eindhoven. Op het ommuurde terrein bevinden zich ongeveer 1600 graven, waaronder een aantal van vooraanstaande Eindhovense families.
>> bekijk bericht & galerij

Begraafplaats Oude Toren
De Gemeentelijke begraafplaats Woensel (de Oude Toren) is een begraafplaats aan de Baffinlaan in stadsdeel Woensel in de Nederlandse gemeente Eindhoven. De begraafplaats ligt bij de Oude Toren van de oude St. Petruskerk.
>> bekijk bericht & galerij

Begraafplaats Orthen
De begraafplaats was in het begin aangelegd op het terrein van Fort Orthen aan de weg van ‘s-Hertogenbosch naar Fort Crèvecoeur. De begraafplaats werd aangelegd vanaf 1856. Op 29 april 1858 werd de begraafplaats voor 4/5 uitgegeven aan het kerkbestuur van de Sint-Janskathedraal en voor 1/5 aan de protestantse gemeenschap. Het terrein diende men nog een paar maal uit te breiden met nieuwe akkers waardoor de totale oppervlakte nu ruim 11 hectare bedraagt.
>> bekijk bericht & galerij

Het is ook mogelijk om de afbeeldingen alleen te bekijken via de galerij hieronder.

« album

Catharina

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie