Al vaker had ik gehoord dat dit een bijzondere begraafplaats met rijke geschiedenis moest zijn, én een begraafplaats waar een bewustzijn omtrent het funerair erfgoed is doorgedrongen. Daarin kan ik je zonder meer de website Op den Rosheuvel aanraden om te bekijken. Het is heerlijk dwalen op deze begraafplaats, de lichtval (op een zonnige dag) geeft de begraafplaats een warme sfeer.

De begraafplaats Valkenswaard is er één die ik vaker bezocht heb, klik hier om alle collecties te bekijken

2010

Over de Begraafplaats
De exacte oprichtingsdatum van de oude begraafplaats in Valkenswaard is niet bekend. Het is wel bekend dat kort voor de ingebruikname van de begraafplaats de middeleeuwse kerk van Valkenswaard gebouwd werd, dit was in 1500.
In 1900 werd er een afzonderlijk protestantse begraafplaats toegevoegd, ook werd de begraafplaats uitgebreid door de aanleg van een (apart) katholiek gedeelte.
Op de website Op den Rosheuvel is erg veel te vinden over de geschiedenis van deze begraafplaats.

Advertentie