Tijdens een vakantie in 2012, onderweg naar een supermarkt in de Dordogne, passeerden we een kleine begraafplaats. Op dat moment was ik nog meer dan vertwijfeld om een begraafplaats te bezoeken om een fotografische impressie vast te leggen. Ik heb dan ook niet heel veel foto’s gemaakt maar onlangs bladerde ik door de 20 foto’s die ik er gemaakt heb en besloot dat deze toch echt wel een mooi plekje op deze site verdienen.

Over de Begraafplaats
Op mijn computer had ik deze collectie opgeslagen als ‘Begraafplaats Meyrals’ in Frankrijk. Ik denk echter dat het de begraafplaats van Coulounieix-Chamiers is. Helaas is mijn Frans te slecht om informatie over deze begraafplaats op te zoeken. Opvallend vond ik, het was mijn eerste bezoek aan een Franse begraafplaats, de graven met ‘glazen tuinhuisjes’ eroverheen. Niet eerder had ik zoiets gezien. Ook vielen me enkele kunstzinnige bloemstukken gemaakt van ijzerdraad op, en uiteraard de vervallen oude graven.

Advertentie