Opvallend waren de vele graven, naar mijn idee met historische waarde, die geruimd zouden worden. Het stemde me eerlijk gezegd triest te beseffen dat de begraafplaats zoals ik die waarnam er over een tijdje niet meer zou zijn omdat er zoveel oude en authentieke onderdelen zouden gaan verdwijnen. Ook was het bijzonder om te ervaren hoe anders deze begraafplaats eruit zag in vergelijking met Nederlandse begraafplaatsen. Ik hoop dan ook dat deze impressie daar iets van kan weergeven.

Over de Begraafplaats
Over deze begraafplaats heb ik jammer genoeg geen informatie kunnen vinden, dat kan wellicht te wijten zijn aan mijn gebrekkige kennis van de Franse Taal. De begraafplaats ligt aan de D48, Rue de l’Abbeye des Augustins in Saint Cyprien. Mocht iemand info voor me kunnen vinden zou ik daar zeker blij mee zijn!

Advertentie