Ellecom Kerkhof Dorpskerk

Tijdens een bijzonder dagje wees mijn metgezel voor de dag (met wie ik in 2011 de begraafplaats aan de Fangmanweg in Oosterbeek bezocht) mij op dit kleine, oude kerkhofje. Het jammere van een klein kerkhof als deze is dat het lastig is de sfeer goed te vangen. Ik heb helaas maar weinig foto’s gemaakt.

Over de Begraafplaats
De oude St. Nicolaaskerk bevind zich aan de rand van Ellecom. Het huidige kerkgebouw met de tufstenen toren stamt uit de 12e eeuw, terwijl het laatgotische koor uit de 16e eeuw stamt en het eenbeukige schip uit de 19e eeuw.

In en om de kerk zijn eeuwenlang mensen begraven, op het kerkhof (ook wel de friedhof genoemd) zijn enkele eenzame grafstenen te vinden. In het interieur van de kerk (die ik helaas niet bezocht heb) zijn de indrukwekkende rouwborden van de grafelijke families Van Reede en Bentinck van Middachten te vinden, evenals de gravenbank die nog steeds in eigendom bij Middachten berust.

Plaats reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s