Het was heerlijk dwalen op deze begraafplaats, in zulke momenten laat ik me leiden door gevoel en leg vast waar gevoel me naar(toe) leidt. Dat resulteert zelden in foto’s van specifieke graven met funeraire of cultuur historische waarde, maar leidt wel tot een bijzondere collectie.

Over de Begraafplaats
In 1467 werd de kerk gebouwd, vermoedelijk was het kerkhof er al eerder, de kerk en begraafplaats zijn dus minstens al 547 jaar oud. De oudste grafsteen op het kerkhof is van 1692. Daarop volgt een grafsteen uit 1785. Kenmerkend voor dit kerkhof is de Neogotische kerkhofkapel uit 1892, door Johannes Kayser. De achterzijde van dekapel is voorzien van een “Lijkenhuisje”.
De begraafplaats bij de Sint Lambertuskerk is 20 jaar gesloten geweest, in 2001 werd de revitalisering van het parochiekerkhof afgerond.
Meer info is hier te vinden

Advertentie