Aan de voormiddag van een weekendje weg, op een zeldzame wit winterse dag, besloten manlief en ik om voor we ons vakantiehuisje zouden betrekken om het kerkhof in Vlierden te bezoeken. Sneeuw en begraafplaatsen vormen een magische combinatie, helaas vormen sneeuw, kou en mijn handen een bijna onmogelijke combinatie en is het mij slechts toebedeelt om voor een korte tijd foto’s te maken. Maar wat een prachtplaatjes heb ik er kunnen schieten! Zoveel engeltjes in de sneeuw, bevroren bloemknoppen terwijl het wit knerpte onder mijn snowboots.

Over de Begraafplaats
Over deze begraafplaats heb ik weinig info kunnen vinden. Wel kon ik dit vinden op Wikipedia: Het oudste deel van Vlierden is waarschijnlijk het gebied rond Kapelweg en Oude Torenweg. Daar lag tot een eeuw geleden de middeleeuwse kapel van Vlierden. Tegenwoordig staat er een gedachteniskapelletje op het oude kerkhof.
Dat er een oud kerkhof is wordt dus wel benoemd maar informatie erover is moeilijk te vinden.

Advertentie