Na talloze keren verkeerd te zijn gereden, en vertwijfeld mezelf afgevraagd hoe er midden in een woonwijk een begraafplaats liggen kon, vond ik dan toch de Molenstraat mét begraafplaats.  De sfeer was prettig, een mooie mengeling van oud en nieuw. De bomenlaan bij binnenkomst die de oude graven siert geeft een statige impressie van verloren tijden, jammer dat in de zomermaanden sommige graven en beelden verdwijnen in de bladeren van de bomen. Misschien een goed idee deze begraafplaats nog eens opnieuw te bezoeken in de wintermaanden 😉

Over de Begraafplaats
Aan de Molenstraat ligt de oudste begraafplaats binnen de gemeente Helmond, in de volksmond ‘aan de Molenstraat’ genoemd. Deze werd gesticht in 1882, de monumentale begraafplaats strekt zich uit over een groene long van enkele hectaren in de wijk Vossenberg/Centrum. Aan de kant van de Dasstraat ligt de Islamitische begraafplaats van Helmond en aan de andere kant van de Molstraat de openbare/gemeentelijke begraafplaats.

Advertentie