Dit was één van die bijzondere middagen waar tijd eindeloos leek terwijl ik door een vergeten verleden slenterde. De begraafplaats biedt een gevarieerd beeld van moderne en oude graven, dit nodigt uit tot rustig wandelen, kijken, stilstaan en momenten van bezinning. In mijn geval gaat dit samen met kijken door mijn lens, alwaar ik soms een heel andere wereld ontwaar die ik heb getracht vast te leggen.

Over de Begraafplaats
De begraafplaats aan de Kwakkelstraat mag zonder meer bijzonder genoemd worden. Niet alleen omdat de begraafplaats inmiddels al tweehonderd jaar bestaat, er wordt vermoed dat dit één van de oudste kerkhoven in de Kempen is die niet rond een kerk werd gebouwd. In een artikel over deze begraafplaats kwam ik een quote tegen die ik jullie zeker niet wil onthouden.

Want wie zich bij leven belangrijk waande, wilde dat ook in de dood nog zijn. Wat niet wil zeggen dat elke beroemdheid zichzelf van een praalgraf voorzag. Zij die écht het verschil maakten, liggen vaak onder de eenvoudigste steen.

Uit ‘Spiegels van een verdwenen tijd