Begraafplaats Dieren

In 2012 bezocht ik met mijn beste (inmiddels overleden) vriend een aantal begraafplaatsen, waaronder deze op de Harderwijkerweg in Dieren. Voor mij destijds, als beginnend en onervaren begraafplaatsfotografe, een lastige begraafplaats om vast te leggen. Natuurlijk was ik gefascineerd door het beeld, evenals de vele hekjes en de natuur die er haar sporen overduidelijk achtergelaten had. Maar dit alles vastleggen lukte me niet goed. In 2017 bezocht ik de begraafplaats opnieuw. Ook dit was een mooi moment waar ik in gedachten met mijn vriend nogmaals over de begraafplaats dwaalde. Lange tijd heb ik er in alle rust gefotografeerd. Ook ben ik nog even op de modernere begraafplaats van Monuta geweest, deze foto’s zijn samengevoegd in de collectie van 2017.

Over de Begraafplaats
Deze kleine algemene begraafplaats ligt binnen de bebouwde kom. Kenmerkend voor deze begraafplaats zijn de vele op elkaar lijkende stenen en de vele hekjes om de graven.
Bij binnenkomst is er een rond veld gemaakt met in het midden het graf van de familie Kölling. De graven eromheen zijn allemaal naar het middelpunt gericht. Helaas kon ik nog maar weinig informatie vinden over deze begraafplaats.

2012

2017

Plaats reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s