Een middag was eigenlijk te kort om deze begraafplaats te bezoeken, en vast te leggen. Zovele oude graven, zoveel verval en vergane glorie. Het was overduidelijk dat de rijken met veel grootse gebaren afscheid hadden genomen van hun verloren dierbaren. Een rijke funeraire geschiedenis opende zijn armen om mij te laten dwalen, de kwaliteit van de foto’s is niet heel geweldig. Terugkijkend betrap ik mijzelf erop dat ik soms iets niet moet weglaten omdat de kwaliteit niet geweldig is, want uiteindelijk draait het om de sfeer en indruk en dat is wat ik met mijn website, en deze verzameling in het bijzonder telkens weer probeer te delen.

Over de Begraafplaats
Deze oudste begraafplaats van Aken is een groene oase met een unieke verzameling historische en bijzondere graftomben en beeldwerken.De begraafplaats werd in 1903 opgericht. Helaas is mijn kennis van Duits dermate slecht dat ik geen goede vertaling heb kunnen maken tot nu toe, ik wilde dat mij echter niet laten remmen in het delen van de fotos die ik er in 2015 maakte.
Een uitgebreide geschiedenis is op deze Duitstalige Wikipedia te vinden.

Advertentie