Soms zijn de minder bekende en kleinere begraafplaatsen bijzondere ontdekkingen. Tijdens een dagje Kleve besloten we op zoek te gaan naar een begraafplaats en kwamen bij de algemene Begraafplaats Kleve aan de Merowingerstraße uit. Er zijn een aantal bijzonder grote monumenten te vinden, ook beelden die meer dan levensgroot zijn en fotografisch enorm inspireerden. Bijzonder was ook het gesprek met een bezoeker, deze maakte zich zorgen om ons als fotografen omdat er (triest genoeg) al diverse keren graven geroofd waren. Deze dieven legden voor ze hun roofactie uitvoerden met een camera de te stelen objecten vast, en ik kan me dus al te goed indenken dat de bewuste bezoeker zich zorgen maakten toen hij ons met camera rond zag lopen. Gelukkig kon ik hem overtuigen, heb ook een link naar mij site gegeven, en daarna ontstond een mooi gesprek over de historische waarde van funerair erfgoed en hoe mooi (en vaak ook bijzonder) het is wanneer een gemeente zich daar bewust van is.

Over de Begraafplaats
Op deze historische begraafplaats, die al sinds 1908 in zijn huidige vorm bestaat, zijn een aantal bezienswaardige monumenten en graven te vinden. Ik heb wat meer tijd nodig om Duitstalige tekst te vertalen daar mijn kennis van Duits niet erg geweldig is.
Zie ook deze (Duitstalige) website