Bernkasteler friedhof

on

Tijdens een vakantie aan de Moezel bezochten we het mooie en authentieke Bernkastel-keus. Net buiten het oude centrum werd mijn aandacht naar een oude begraafplaats getrokken. Deze lag op een heuvel, was niet bijzonder groot, en had een magische uitwerking op me.

Over de begraafplaats

Ontstaan gedurende de pest uitbraak werd deze terras vormige begraafplaats op de heuvel buiten de dorpskern gebouwd. Op 20 juli 1673 werd de begraafplaats ingezegend door aartsbisschop Johan Heinrich Anethan. In 1804 werd de begraafplaats als stadsbegraafplaats voortgezet. Menig oorspronkelijk inwoner van Bernkastel heeft hier een laatste rustplaats gevonden. Sinds 1901 luidt de kerk klok voor ter, afscheid voor elke overledene wanneer deze vanuit de kerk naar de begraafplaats begeleid wordt.

Plaats reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s